Четверг, 25 февраля 2021 12:07

Сколько потратил Покров на мероприятия по предотвращению распространения коронавирусной инфекции в 2020 году

Оцените материал
(0 голосов)

НА СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ

24 лютого відбулося  пленарне засідання чергової  4 сесії Покровської міської ради 8 скликання.

Основним питанням черги денної став звіт про виконання  міського бюджету за 2020 рік.

Про основні показники його дохідної та видаткової частини доповідала  начальник фінансового управління Тетяна Міщенко.

P1970107

Так, бюджет Покровської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік по власним надходженням  загального фонду було заплановано у сумі 269,8 млн грн., фактичні надходження  склали 249,2 млн грн. При уточненому  плані в сумі 256,8 млн. грн.  бюджет виконано на 97,1%.

 Невиконання запланованих надходжень пов’язані з карантинними заходами, недоотриманням плати за землю та податку на нерухоме майно у зв’язку з березневими «податковими канікулами»   для фізичних та юридичних осіб. Серед причин  і зменшення надходжень  від бюджетоутворюючого  підприємства  АТ «Покровський ГЗК».

Ці фактори призвели  до необхідності скорочення дохідної та видаткової частини міського бюджету, через що не вдалося в повній мірі виконати заплановані роботи в житлово-комунальній та соціальній сфері.

Видатки міського бюджету за рахунок власних надходжень у 2020 році  по загальному та спеціальному фонду освоєні в обсязі 247,2 млн грн. Усі заплановані соціальні гарантії виконано, враховуючи виклики 2020 року.

У повному обсязі виплачена заробітна плата, забезпечено продуктами харчування  заклади соціальної сфери,  збережено безкоштовне харчування   учнів 1-4 класів. Також здійснювався підвіз  дітей до шкіл міста, повністю сплачено  за комунальні послуги та енергоносії, здійснювалося пільгове перевезення  окремих категорій громадян, надавалась матеріальна допомога покровчанам.

На заходи запобігання поширенню  коронавірусної інфекції  витрачено 5,1 млн грн.

 На матеріально-технічне забезпечення соціальної сфери у 2020 році витрачено 5,8  млн грн.. Навіть при значному навантаженні на бюджет, у 2020 році знайшли можливість продовжувати рух в даному напрямку.

 Так, було придбано холодильне обладнання, пральні та сушильні машини, комп’ютерну техніку з мультимедійними засобами, кондиціонери в комп’ютерні класи шкіл, промислові електром’ясорубки, кухонне обладнання, гастроендоскоп, кисневі концентратори, хірургічно-травматологічні набори, лікарняні та реанімаційні ліжка, меблі для дитячого відділення лікарні, меблі та кухонне обладнання для малого групового будинку «Надія» та дитячого садочка по вул. І.Малки, придбано житлову будівлю та надано у користування дитячому будинку сімейного типу.

 Проведено капітальний ремонт покрівель житлових будинків (в т.ч. ОСББ), внутрішньоквартальних доріг, тротуарів та інших об'єктів інфраструктури міста.

Говорячи про міжбюджетні трансфери (кошти, що передаються з державного або обласного бюджету до міського бюджету за цільовим призначенням по соціальним напрямкам), начальник фінуправління зазначила, що порядок їхнього використання єдиний для усіх міст України. У 2020 році  міжбюджетних трансферів  по загальному фонду з державного бюджету надійшло 88,1 млн грн.  В тому числі освітня субвенція – 57,1 млн грн, яка використовується на заробітну плату тільки педагогічним працівникам. Заробітна ж плата вихователів, молодшого  обслуговуючого персоналу та інших працівників закладів освіти  фінансується з міського бюджету.

Заслухавши  та затвердивши звіт про виконання міського бюджету в 2020 році, депутати розглянули 22 питання «в різному».

Зокрема, було  внесено зміни до бюджету, ухвалено рішення про прийняття  у власність територіальної громади  майна, визнаного судом  як відмерла спадщина, про зняття з контролю деяких рішень  Покровської міської ради та інші питання.

Прес-служба міського голови.

Прочитано 2072 раз